Wandeling

Wandelend stilstaan bij verlies

In deze workshop wordt ruimte geboden om in alle eenvoud en met beide benen op de grond, samen te zijn met precies dat wat dit moment naar voren brengt. En dan gaat het niet alleen over pijn delen, maar ook over de schoonheid kunnen zien en dankbaar zijn voor wat ooit was.

Als we iets verloren hebben wat ons dierbaar is, komen we naast het intense gemis, allerlei gevoelens tegen. Verdriet, boosheid, machteloosheid en ook moedeloosheid. Omdat niemand anders die gevoelens voor ons kan dragen, kan het vaak als een eenzame weg voelen, hoeveel vrienden we ook om ons heen hebben. De aandacht van de omgeving verslapt op den duur. Men gaat door met zijn eigen leven en kan niet altijd begrip voelen of opbrengen voor de tijd die het vraagt om werkelijk te kunnen rouwen.

En dus worden er vaak goedbedoelde adviezen gegeven om de rouwende uit de zwaarte te trekken. Kom op. Ga eens wat vaker wandelen. Bezoek eens een concert. Hoe liefdevol ook, het werkt alleen maar averechts. En dus stopt de rouwende met vertellen dat het leven zwaar voelt. En trekt zich stilletjes terug in zijn eigen stille wereld. Dat is pijnlijk. Want hoe belangrijk is het dat emoties erkend, gekend en gedeeld worden.Om precies daar te durven zijn, waar de pijn het hardst schuurt. En dat een ander daar samen met jou wil zijn. Zonder ergens anders heen te hoeven.

Deze wandeling is bedoeld voor mensen die te maken hebben met verlies van bijvoorbeeld baan, gezondheid, dierbare, het kan alles zijn wat als ingrijpend verlies ervaren wordt.Of als je voor anderen tot bemoediging wil zijn. Dit kan korter of langer geleden zijn. Het doel is om erkenning te geven aan verlies en de emoties die het oproept. Helen door te kunnen delen. We wandelen omgeveer 3 km.

  • Wanneer:       Donderdag 15 oktober 2020
  • Tijd:               10.00 uur-13.00 uur – 9:30 inloop
  • Waar:             Kasteellaan 11,  Nederhemert- zuid
  • Investering:   37,50 euro inclusief koffie/thee, lunch en versnapering. Kom samen met iemand die met je meeloopt voor maar bijbetaling van  12,50
  • Meenemen:    Hou rekening met de weesromstandigheden schoenen die nat mogen worden. Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel. Ook bij regenachtig weer gaat het door
  • Inschrijving:    per mail info@verliesenherstel.nl of 06-25463729. Bel gerust voor meer informatie.

Minimale deelname vier en maximaal tien personen. We houden rekening met de nieuwe maatregelingen.

We houden rekening met de nieuwe maatregelingen.