Online – Verlies verwerken. Hoe doe je dat?

Doe mee als je te maken hebt (gehad) met teleurstellingen, verlies en gemis.

Verlies kan gaan over allerlei situaties die korter of langer geleden zijn. We gaan in gesprek met elkaar over wat verlies kan betekenen en hoe je nieuwe veerkracht (her)vinden.

Als we iets verliezen wat ons dierbaar is, komen we naast het gemis, allerlei gevoelens tegen. Verdriet, boosheid, machteloosheid, moedeloosheid. Omdat niemand anders die gevoelens voor ons kan dragen, kan het als een eenzame weg voelen, hoeveel vrienden we ook om ons heen hebben. De aandacht van de omgeving verslapt op den duur. Men gaat door met zijn eigen leven en kan niet altijd begrip voelen of opbrengen voor de tijd die het vraagt om werkelijk te kunnen rouwen.

Er worden er vaak goedbedoelde adviezen gegeven om je uit de zwaarte te trekken Hoe liefdevol ook, het werkt vaak averechts. En trekt men zich stilletjes terug in zijn eigen stille wereld. Dat is pijnlijk. Want hoe belangrijk is het dat emoties erkend, gekend en gedeeld worden. Om precies daar te durven zijn, waar de pijn het meest gevoeld wordt. En dat een ander daar samen met jou wil zijn.

Het leven wordt onoverzichtelijk en brengt  chaos in denken en praktische dingen. We hebben er geen grip meer op en raken de controle kwijt. Wat is rouwen eigenlijk? In deze workshop maak je kennis met wat een rouwproces kan betekenen aan de hand van praktische handreikingen. Rouwen is niet het passief ondergaan van wat er gebeurt, maar vraagt om een actieve houding en iets doen met je gevoelens en emoties. Hoe en wat? Dat is voor ieder persoonlijk. Door middel van vier stappen krijg je inzicht wat in grote lijnen een rouwproces is. Dit kan houvast geven in het dagelijks leven.

Voor wie?

  • Als je zelf te maken hebt met verlies en rouw
  • Als je andere wilt helpen die met verlies en rouw te maken hebben
  • Als je meer wil leren over visie op rouw
  • als je praktische handreikingen wil

Wat komt aan de orde?

  • Wat is rouwen?
  • Wat kun je zeggen of beter niet zeggen
  • Hoe kun je er zijn voor de ander:
  • Handvatten om te luisteren
  • Wanneer zoek je professionele hulp

Wanneer

Donderdag 11 februari van 19:30 tot 20:30
Zaterdag 6 maart van 10 tot 11 uur
Maandag 15 maart van 14 tot 15 uur
Inschrijven door een mail te sturen info@verliesenherstel.nl og bel 06-25463729

Je krijgt een uitnodiging via Zoom met een eenvoudig stappenplan. Dit kan op iedere computer, IPad of telefoon.