21 nov 2020

Troostbrief

0 Reacties

Ik schrijf je deze brief omdat je verdriet hebt en ik je graag wat aanreik zodat het kan verzachten en helen. Waar jouw verdriet over gaat dat weet jij zelf het allerbeste. Zonder dat je hier altijd woorden aan geeft.

Gelukkig is het verdriet er niet altijd. En zijn er ook dagen dat het goed gaat. Dan heb je het gevoel dat het gewone leven weer verder gaat. Maar opeens kan het er zomaar weer zijn. Je zou willen huilen maar de tranen zitten vast.

Je deelt het steeds minder met anderen want mensen komen vaak met goed bedoelde adviezen, bijvoorbeeld dat je vaker leuke dingen moet gaan doen. Je hebt het gevoel dat er ze een mening hebben over hoe jij de dingen doet en ze geven je misschien het idee dat je blijft hangen in je verdriet. Je hebt het gevoel dat ze jou niet begrijpen. Misschien weten ze het niet eens dat het je nog zo bezig kan houden. Je hebt het er niet meer over. Je hebt geleerd om te zwijgen. Wat maakt het uiteindelijk uit ‘ik moet het toch zelf doen’, denk je wellicht.

Je moet het wel zelf doen, maar je hoeft het nooit alleen te doen.

Weet je dat er mogelijkheden zijn om te leven met schoonheid èn verdriet? Niet om het weg te stoppen maar om het onderdeel te laten zijn van jouw leven?

Hoe je dat doet?

Door een actieve houding. Nee, dat is niet makkelijk, en het gaat ook niet in èèn keer. Het is een ontdekkingsreis waar je steeds heen en weer beweegt tussen het verdriet en het leven wat verder gaat. Maar het is zeker de moeite waard. Omdat jij de moeite waard bent en meer levensvreugde uit het leven kunt halen. Je hebt moed en vertrouwen nodig, maar dat krijg je gaandeweg omdat je de reis samen maakt.

Je doet het trouwens niet alleen voor jezelf. Want als jij je stenen niet zelf oppakt die jou dwars zitten, laat je ze liggen voor de ander. Zo maak je je het zonder dat je dat wilt of bewust bent de mensen die het dichts bij je staan erg moeilijk.

Schoonheid en troost

Ik wil je graag helpen zodat jij jouw troost ontdekt. Je hoeft niet vast te blijven zitten in wat er is geweest. Kom en doe mee! Ga met jouw unieke stem en pen je veerkracht ontdekken.

Meld je aan voor de online schrijfworkshop ‘Schrijven over schoonheid en troost’, thuis vanuit je veilige plek. We delen verhalen door woord en beeld op vijf dinsdagmiddagen van 13:30 tot 15:30. En als je een keer meegeschreven hebt en je merkt dat het je niet past, kun je na de eerste workshop afhaken en krijg je het resterende bedrag terug.

Wees welkom.

[begin]
Over de schrijver


Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *