Begeleiding

Rouwen

Rouwen wordt soms vergeleken met een doolhof waarin je zoekt naar een weg voor herstel. Je kunt dit gevoel ook vergelijken met een wenteltrap, waarin het lijkt alsof je steeds in dezelfde kring ronddraait. Echter, als je dit goed bekijkt dan verandert toch telkens je perspectief.

Het is niet heilzaam om alleen maar bezig te zijn met het verlies en anderzijds is het ook niet goed om ervoor weg te lopen. Het is een afwisseling van enerzijds stil staan bij je verlies en anderzijds afleiding zoeken. Je zoekt hierbij een eigen beweging, die ervoor zorgt dat je niet in je emotie verdrinkt, maar ook niet je emotie verdringt.

Soms is het goed om ondersteuning te zoeken bij een moeilijk begaanbare weg. Deze weg is niet voor iedereen hetzelfde en het vergt voor iedereen andere stappen om met verlies om te gaan. Het is je eigen pad waarin je zelf bepaalt hoe lang je loopt, hoe ver, hoe groot de stappen zijn en waar je stil wilt staan.

Op diverse manieren kan ik je begeleiding bieden in het zetten van deze stappen.

Begeleiding

Bij Verlies & Herstel kun je kiezen uit een aantal vormen van begeleiding: persoonlijke gesprekken, workshops, wandelingen, e-mailgesprekken en lezingen omtrent verlies en rouw. Zo kun je kijken naar welke manier het beste past bij jouw situatie. Natuurlijk kun je telefonisch of per e-mail informeren over de mogelijkheden.

Klik in het menu voor verdere toelichting per service.

1. Persoonlijke gesprekken

Rouwen is een harte-zaak, waarbij allerlei emoties een rol kunnen spelen en door elkaar lopen. De binnen en de buitenkant kloppen niet altijd meer. Door de moed te hebben om door je rouw heen te bewegen, met vallen en opstaan, kan er weer meer samenhang in je leven komen. Tijdens de begeleiding help ik jou in dit proces. Klik op ‘Persoonlijke gesprekken’ voor meer informatie.

Kennismaking is gratis. Vervolg 65 euro per gesprek inclusief BTW

Je investering is niet voor niets. Investeren in jezelf is altijd waardevol, niet alleen voor jezelf, maar ook voor je directe omgeving.

2. Workshops

Er worden regelmatig workshops aangeboden. Woorden geven aan verlies kan moeilijk zijn, daarom kan het helpen om te zoeken naar een andere taal om hiermee om te gaan.

3. Wandelbegeleiding

De natuur kan ons helpen om rust te vinden. Het wandelen brengt ons letterlijk en figuurlijk in beweging en de buitenlucht geeft ons ademruimte. Al wandelend staan we stil bij de betekenis van gebeurtenissen.

4. Lezingen

Ook bied ik lezingen aan omtrent het omgaan met verlies. Een lezing kun je bijvoorbeeld boeken. Je kunt ook informeren voor een thema op maat. Klik op ‘Lezingen’ voor meer informatie.