Online schrijfworkshop – Schoonheid en troost

Waarin vind jij schoonheid in je leven? Waardoor word je getroost? We gaan op zoek naar herinneringen, en dat wat ons helpt om verdriet te dragen. Al schrijvende worden wij uitgenodigd om ons eigen pad te volgen. We schrijven stukjes van ons eigen levensverhaal, we zoeken naar wat ons inspireert door beelden en woorden. We schrijven door de winterdagen naar de lente.

De workshop ‘Schoonheid en troost’ heeft als doel om bewust te worden over wat jou troost. Zodat pijn kan verzachten en helen. Het is een bemoediging dat je het wel zelf, maar niet alleen hoeft te doen. En als je troost vindt, dan kun je ook tot troost en bemoediging zijn voor anderen. Verdriet is een wond die verzorging nodig heeft. Door aandacht en zorg kan het helen en wordt het leven lichter.

Het gemis en verlies  van iets wat voor jou van betekenis is, kan veel impact hebben op jouw leven. Ook al is het kort of alweer wat langer geleden. Een ingrijpende gebeurtenis kan veel onrust in je dagelijks leven veroorzaken. Misschien ben je op zoek naar rust over datgene waardoor je pijn en onrust ervaart? Troost ervaren heeft te maken met rust én het besef dat wat jou is overkomen onlosmakelijk aan je leven is verbonden.

‘Wanneer je blij bent, kijk dan diep in je hart, en je zult zien dat enkel wat je smart gegeven heeft, ook vreugde brengt. Wanneer je verdrietig bent, kijk dan opnieuw in je hart en je zult zien dat je huilt om wat je vreugde schonk.’  Kahlil Gibran

Stilstaan bij verlies, geeft een lichter leven.
Verlies zorgt vaak voor ongeordende en chaotische gedachten. Vergeetachtigheid, concentratieproblemen en vermoeidheid kunnen hierbij een grote rol spelen. Ik geloof in de kracht van het schrijven. Schrijven is een helpende manier om je gedachten te ordenen. Daarnaast maakt het je bewust van wat er binnen in jou leeft; je binnenkant en buitenkant met elkaar verbinden. Over de schrijfworkshop:

• Je hoeft geen schrijftalent te hebben
• Je hoeft geen ervaring te hebben
• Je hoeft het met niemand te delen
• Je schrijft voor jezelf
• De wijsheid zit in jezelf
• Je zult jezelf verrassen

Thema’s die aan de orde komen
0. Introductie
1. Workshop Troostzoekers
2. Workshop Achtbaan van gevoelens
3. Workshop Door leven
4. Workshop Getroost verdergaan

Hoe het werkt
We werken online, ieder vanuit zijn eigen veilige plek. Via de mail krijg je een uitnodiging via Zoom. Dit is eenvoudig te openen op je eigen computer, iPad, laptop of mobilele telefoon.

Je kunt dit traject ook zelfstandig online volgen. Vraag gerust voor meer informatie.

Wanneer

Drie dinsdagmiddagen van 13:30 tot 15:30 uur    –    10 februari, 24 februari, 10 maart

Er kunnen maximaal 8 deelnemers meedoen.

Wat je nodig hebt
• Een rustige plek om te schrijven
• Een mooi schrift
• Een pen die prettig schrijft

Jouw investering: 

is  € 45,-.

Meld je aan via de mail info@verliesenherstel.nl of bel mij 06-2546372