Online

Online schrijftraject – Troosten en getroost worden

 

Het gemis en verlies over iets wat voor jou van betekenis is, kan veel impact hebben op jouw leven. Al is het kort geleden of alweer wat langer. Een ingrijpende gebeurtenis kan veel onrust in je dagelijks leven veroorzaken. Misschien ben je wel opzoek naar rust over datgene waardoor je pijn en onrust ervaart? Troost ervaren heeft te maken met rust én het besef dat wat jou is overkomen onlosmakelijk aan je leven is verbonden.

Dit schrijftraject ‘Troosten en getroost worden’ heeft als doel om bewustwording te creëren over wat jou troost, zodat je de pijn kunt verzachten en helen. Het is een bemoediging dat je het wel zelf, maar niet alleen hoeft te doen. En als je troost vindt, dan kun je ook tot troost en bemoediging zijn voor anderen. Verdriet is een wond die verzorging nodig heeft. Door aandacht en zorg kan het helen. Kan je het leven lichter leven.

Stilstaan bij verlies, geeft een lichter leven.
Verlies zorgt vaak voor ongeordende en chaotische gedachten. Vergeetachtigheid, concentratieproblemen en vermoeidheid kunnen hierbij een grote rol spelen. Ik geloof in de kracht van het schrijven. Schrijven is een helpende manier om je gedachten te ordenen. Daarnaast maakt het je bewust van wat er binnen in jou leeft; je binnenkant en buitenkant met elkaar verbinden. Over de schrijfworkshop:

• Je hoeft geen schrijftalent te hebben
• Je hoeft geen ervaring te hebben
• Je hoeft het met niemand te delen
• Je schrijft voor jezelf
• De wijsheid zit in jezelf
• Je zult jezelf verrassen

Thema’s die aan de orde komen
0. Introductie
1. Workshop Troostzoekers
2. Workshop Achtbaan van gevoelens
3. Workshop Door leven
4. Workshop Getroost verdergaan

Hoe het werkt
Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar info@verliesenherstel.nl of neem telefonisch contact op 06-254637269
De introductie is vrijblijvend en daarna kies je of je de vier opeenvolgende workshops wilt volgen. Per e-mail ontvang je de schrijfsessies. Iedere schrijfsessie begint met een korte video introductie, een korte aandachtsoefening en daarna wordt je stap voor stap meegenomen door eenvoudige schrijfoefeningen, Deze kun je op je eigen tempo en tijd maken. Misschien vind je het fijn om de oefeningen in één keer te doen, maar je kunt het ook verspreiden over verschillende dagen. Of zelfs de oefeningen op verschillende dagen herhalen voor extra verdieping. Iedere dag is namelijk anders en kan je nieuwe inzichten geven. Wat je schrijft, schrijf je voor jezelf en hoef je niet met iemand te delen (ook niet met mij).

Aan het begin van het traject hebben we een coachingsgesprek van een half uur. Dit kan face-to-face of online. Na het afronden hebben we nog een afrondend gesprek om terug te kijken wat je geholpen heeft en waar je in struikelde. En hoe je na struikelen weer kunt opstaan. Dit schrijftraject geeft je een steuntje in de rug om lichter door het leven te gaan.

Wat je nodig hebt
• Een rustige plek om te schrijven
• Een mooi schrift
• Een pen die prettig schrijft

Wat je ontvangt

• Vier schrijfsessies  met  aandachtsoefeningen
• Een coach gesprek aan het begin van een half uur
• Na afronding een gesprek van 45 minuten

Jouw investering:  is  € 147,-

Meld je aan via de mail info@verliesenherstel.nl of bel mij 06-2546372