Online – Eenzaam en niet alleen

Eenzaamheid is een woord wat momenteel veel rond dwarrelt.  De Lockdown zal voor veel eenzaamheid zorgen en als je alleen bent ben je vanzelfsprekend eenzaam lijkt het. Iedere keer voel ik mij verward als er algemeenheden worden gepredikt: ‘Niemand mag alleen zijn’. Nu zal die gevoeligheid vast aan mij liggen. Van geboorte af aan ben ik gewend om mensen om mij heen te hebben. En toch was eenzaamheid mij niet vreemd. Een gevoel wat ik veel later pas kon herkennen als eenzaamheid. Al jong leerde het leven mij om op eigen wijze een pad te lopen. En een weg te gaan met regels en voorschriften die anderen bedacht hadden

Je kunt eenzaam zijn tussen mensen waar je je niet op je gemak voelt of je innerlijke stem het zwijgen op legt. Je kunt eenzaam zijn op feesten en partijen, als je met mensen vertoefd die al bevooroordeeld zijn of gevoelsmatig kilometers ver weg zijn.

Alleen zijn kan prima als je je thuis voelt bij jezelf ondanks dat er geen mensen om je heen zijn, maar je wel verbonden voelt.

Alleen zijn is niet eenzaam. En eenzaam zijn is iets anders dan alleen zijn. Thuis zijn bij jezelf, in jouw huis van stilte, aanvaarding, creativiteit en vriendelijke ogen.

Deze periode kan een winst van zegen zijn als we mee bewegen in verstillen, juist in deze dagen. Durf je het aan met jezelf?

Ik nodig je uit om te delen wat je eenzaam maakt en wat kan helpen om te vertoeven bij jezelf.

Wees welkom.

Gratis

Dinsdag 22 december van 14:30 tot 15:30. Als je je aanmeld krijg je een uitnodiging van Zoom. Je kunt deelnemen op iedere laptop, computer of iPad.