Over mij

‘Wees welkom,
ook als je er nog geen woorden aan kunt geven’.

Van nature  ben ik zorgzaam, een luisteraar, creatief, aandachtig, genieten van (levens)verhalen, natuurliefhebber, een wandelaar.

Ziekte, depressie, plotseling overlijden en zelfdoding zijn verliezen die van kinds af aan deel uit maken van mijn leven. Ondanks dat er niet veel over gesproken werd, was de intensiteit voor mij altijd voelbaar. Schouders eronder en doorgaan – was het levensmotto. Dit heeft mijn leven gevormd. Gaandeweg kreeg ik inzicht hoeveel impact de verliezen op mijn leven hebben gehad. Het bracht mij in allerlei onbegrepen gevoelens als boosheid, eenzaamheid en schaamte. Angst en beheersbaarheid van deze emoties blokkeerde mijn dagelijks leven. Hoe spannend het ook was, ik wilde van mijn kwetsbaarheid een krachtbron te maken. Dat bracht mij een liefdevoller leven met meer ruimte voor de schoonheid van alles wat er is.

Omdat ik persoonlijk ervaren heb hoe belangrijk het is dat er professionele hulp is die bij jou past, wil ik graag een stukje meelopen. De meeste ervaring heb ik in het ondersteunen van verlies van gezondheid en rondom overlijden. Om veerkracht te vinden zonder aan gemis voorbij te gaan. Verlies en het leven wat verder gaat zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.  Moeilijke ervaringen worden niet opgelost, je mag het doorleven en ermee door leven. De impact is voor iedereen anders, maar in wezen blijft de kern hetzelfde. Er is moed nodig om erkenning te geven aan verlies. Verdriet zie je niet altijd aan de buitenkant en in onze huidige maatschappij wordt er doorgaans snel voorbij gegaan welke impact een verlies kan hebben op het dagelijks leven.

Ik gun iedereen het vertrouwen dat verdriet een onlosmakelijk onderdeel is van je leven naast het genieten van schoonheid en geluk. Dat je verdriet niet hoeft te verdringen maar er ook niet in te verdrinken. iedereen heeft hierin een eigen weg te gaan. Ieder met een eigen verhaal.

Gelijkwaardigheid, rust en veerkracht zijn hierin sleutelwoorden.

Jouw hele verhaal mag verteld worden, omdat je dat waard bent

Mijn inspiratie bronnen zijn onder andere:

  • Het contextuele gedachtengoed van Böszörményi-Nagy
  • Henri Nouwen
  • De natuur
  • Boek: ‘De zin van het bestaan’ Viktor Frankl
  •            ‘De Keuze’  van Edith Eger
  •            ‘Vingerafdruk van verdriet’ van Manu Keirse
  • De vele gesprekken met mensen bij wie ik een kijkje in hun hart mocht krijgen
  • https://www.youtube.com/watch?v=3FKnbG749HA