Over mij

‘Wees welkom,
ook als je er nog geen woorden aan kunt geven’.

Vanuit mijn hart ben ik zorgzaam, een luisteraar, creatief, aandachtig, genieten van (levens)verhalen, natuurliefhebber, wandelaar.

Vele waardevolle rollen vervul ik als echtgenote, moeder, oma, dochter, zus, vriendin, collega.

Van mijn kinderjaren af heb ik verschillende ingrijpende verliezen meegemaakt rondom ziekte, depressie, plotseling overlijden en zelfdoding van dierbaren. Ondanks dat er doorgaans niet veel over gesproken werd was de intensiteit voor mij altijd voelbaar. Dit heeft mijn leven gevormd. Om zorgverlener te worden was een vanzelfsprekend keuze.  Als zorgverlener in de thuiszorg heb ik altijd een voorkeur gehad voor de terminale zorg. Om cliënten hierin beter te begeleiden heb ik mij geschoold als psychosociaal werker en  gespecialiseerd als verlies- en rouwbegeleider. Vanuit mijn persoonlijke ervaring en als zorgverlener weet ik hoe eenzaam en complex het kan zijn om verlies te integreren in je leven. Om veerkracht te vinden zonder aan verdriet voorbij te gaan. Verlies en het leven wat verder gaat zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Moeilijke ervaringen worden niet opgelost, het is een onderdeel van je leven, het hoort erbij. Ik wens iedereen het vertrouwen dat verdriet kan helen door er erkenning aan te geven. Dat je het niet hoeft te verdringen maar er ook niet in te verdrinken. iedereen heeft hierin een eigen weg te gaan. Ieder met een eigen verhaal.

Jouw hele verhaal mag vertelt worden, omdat je dat waard bent

Ik geniet van de veelkleurigheid van het leven; het zorgen voor de ander, het vergaren en delen van kennis en kunde, van wandelen en stilte, samenwerken en terugtrekken, van verhalen vertellen en er naar luisteren.

Gelijkwaardigheid, rust en nieuwe veerkracht vinden zijn hierin sleutelwoorden.

Ik werk vanuit een holistische visie. Dit betekent dat geest, ziel en lichaam verbonden zijn en een eenheid met elkaar vormen. Daarnaast hanteer ik de contextuele benadering. Dat wil zeggen dat het uitgangspunt van een individu niet op zichzelf staat, maar dat het proces zich afspeelt binnen de generaties van een familie, de samenleving en een cultuur.

Mijn inspiratie bronnen zijn onder andere:

  • Het contextuele gedachtengoed van Böszörményi-Nagy
  • De natuur
  • Boek: ‘De zin van het bestaan’ Viktor Frankl
  •             ‘De Keuze’  van Edith Eger
  •             Boeken van Manu Keirse
  • De vele gesprekken met mensen bij wie ik een kijkje in hun hart mocht krijgen
  • https://www.youtube.com/watch?v=3FKnbG749HA