E-mailgesprekken

De e-mailgesprekken zijn een korte en krachtige begeleiding per e-mail. In een periode van vijf werkdagen hebben we per e-mail contact, dit komt uit op een a twee momenten per dag. Jij bepaalt wanneer je start en waarover je wilt schrijven.

Waarom schrijven zo goed voor je is:

Meerdere onderzoeken wijzen uit dat schrijven een positief effect heeft op je gezondheid. In ‘De waarde van schrijven’ beschrijft wetenschapsjournalist Mark Mieras ook het helend effect van schrijven. https://www.mieras.nl/assets/pdf/mark-mieras-de-waarde-van-schrijven.pdf Schrijven ziet hij als hulpmiddel om vitaal te blijven. Het schrijven laat je niet alleen je negatieve ervaringen maar ook je gedachten hierover wegvloeien. En als spanning en angst verdwijnen, verdwijnen ook fysieke ongemakken die daarvan het gevolg zijn.

Ook de universiteit Twente deed met de schrijfcursus ‘Op verhaal komen’ in 2011 onderzoek naar het effect van schrijven. https://essay.utwente.nl/60997/1/BSc_T_Elfrink.pdf Het schrijven van je levensverhaal verminderd depressie en algemene psychische klachten. Ook hoogleraar prof. Ernst BohlMeyer promoot het schrijven van levensverhalen: het stelt je instaat om een heleboel overtuigingen en patronen los te laten die de oorzaak zijn van je moedeloosheid, depressie of burn-out.

Het is fijn dat je kunt schrijven wanneer en waar je wil op je eigen plek. Het kan ook na een specifieke gebeurtenis of op een moment van piekeren. Binnen 24 uur krijg je een reactie en verdiepende vragen. Je kunt zelf bepalen wanneer je begint, omdat je in je eigen vertrouwde omgeving bent. We starten door een telefonische kennismaking en hierna beslis je of deze vorm van begeleiding bij je past en of je jezelf op je gemak voelt bij mij.

Aan het einde van dit traject heb je je een deel van je eigen levensverhaal geschreven. En kun je het nog eens rustig terug lezen.

Vijf werkdagen lang dagelijks een of twee reacties, inclusief een telefonische kennismaking.

Kosten: €325,-

Info of opgeven voor een kennismaking: info@verliesenherstel.nl